یادداشت

نقد و بررسی کوتاه از سقوط 59 پله‌ای صنعت لجستیک ایران در رده‌بندی جهانی
در گزارش جدیدی که توسط بانک جهانی منتشر شده، صنعت لجستیک ایران به جایگاه 123 از بین 139 کشور جهان سقوط کرده است، که این افتل به معنای اخذ موقعیت 59 پله‌ای در مقایسه با گزارش قبلی است. سهراب کارگر، رئیس هیأت مدیره انجمن ملی صنعت پخش ایران، در یک پنل تخصصی با موضوع «شبکه توزیع و پخش در شبکه FMCG»، این موضوع را بررسی و اظهاراتی در این رابطه داشت. ...
چرا معضل رشد تولید در ایران حل نمی‌شود؟
چند سال متوالی است که رهبر معظم انقلاب نسبت به نام‌گذاری سال‌ها با مضامین افزایش تولید، جهش تولید و رشد تولید اقدام می‌فرمایند و انتظار از نهادهای حکومتی دارند که این شعارها عملیاتی شود ولی متاسفانه این روند به شدت کند بوده و افزایش تولید آنچنان‌که در خور و شایسته است صورت نمی‌گیرد . آنچه در ذیل می‌آید نگاهی به دلایل این موضوع با تاکید بر صنعت لبنیات دارد. ...

مهترین اخبار صنعت غذا

اخبار بورس

مقاله علمی

گفتگو

گزارش

مقالات و یادداشت ها

رفتار‌شناسی نیروها و جریانات تجاری کالاهای اساسی کشاورزی در سال ۲۰۲۴
از سال ۲۰۱۹، سیستم کشاورزی و غذایی جهان، تحت شرایط دشواری در حال توسعه است: کووید-۱۹، بحران اقتصادی جهانی، جنگ روسیه و اوکراین، درگیری نظامی بین رژیم غاصب اسرائیل و فلسطین، و تشدید کلی وضعیت ژئوپلیتیک دریای سرخ و سیاه بر وضعیت فعلی کشاورزی جهان در ابتدای ماه‌های سال ۲۰۲۴ اثرات عمیقی گذاشته و بازار جهانی غلات را هم از طرف صادرکنندگان و هم از طرف واردکنندگان، در «وضعیت انتظار» قرار داده است.
صرفه جویی مصرف نان معادل ۴۰ میلیون نفر با هوشمندسازی یارانه آرد/ امکان خرید اقساطی با کارت بانکی در نیمه دوم ۱۴۰۳
محمد جلال گفت: کاهش هزینه‌ای که از محل اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد بدون آزادسازی یا شوک قیمتی اتفاق افتاد، حدود ۳ میلیون تن برآورد می‌شود که معادل حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان برای مجموع دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است و در این برآورد معادل مصرف نان ۴۰ میلیون نفر در سال از تحمیل هزینه‌ مازاد به منابع بودجه‌ای کشور جلوگیری شده است.
چرا قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کنند؟
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی افزایش قیمت تمام شده محصولات عمدتاً به پارامترهای کلان اقتصادی بر می‌گردد و تولیدکننده‌ای که به دلایل مختلف با افزایش قیمت نهاده‌ها یا مواد اولیه خود مواجه می‌شود، چاره‌ای جز افزایش قیمت ندارد اما اگر دولت سیاست‌های خود را اصلاح کند ضمن شفافیت بخشی به اقتصاد و قیمت‌ها، می‌تواند اقشار آسیب پذیر را از گزند تورم خودساخته در امان نگه داشته و با رقابت پذیر کردن اقتصاد، امکان کاهش واقعی قیمت‌ها را ایجاد کند.
۱۳ چالش تجارت خارجی
دکتر فرشید فرزانگان فعال اقتصادی در یادداشتی برای بازار نوشت: تجارت خارجی ایران با ۱۳ چالش مواجه است که باید برای هر یک از آنها برنامه ای عملیاتی بر پایه شناخت و راه حل مشکل طراحی کرد.

یادداشت / گزارش / مقالات / گفتگو